Vores Historie eller hvordan vi mødte hinanden.

 

 

 

På denne side kan du læse om hvor vi mødte hinanden og hvordan vores fælles liv indtil idag har formet sig. Det handler om følgende punkter :

1. Seminar i Strasbourg.

2. En afstand på 3000 km.     

3. Færdig, og hva' så?

4. En gammel Ford transit.

5. Vi er blevet gift.

6. Et lille vidunder.

Seminar i Straussbourg.

Det hele begynde på en Seminar, afholdt i Strasbourg af WOSM ( World Organisation of Scout Movement = Verdenspejderbevægelsen ), med titlen " Professional Integration in Youth Organisations ". Vi er nu tilbage i Februar 1995. Gema deltog som repræsentant for Scouts de España, Jegvan for KFUM-Spejderne i Danmark. Der var deltagere fra ca. 19 europæiske spejderorganisationer. Seminariet varede i 5 dage, med forskellige sessioner om hvilke opgaver vi havde som ungdomsforeninger for at hjælpe unge mennesker med forskellige problemer ( arbejdsløshed, stoffer, kriminalitet m. m. ).  Den sidste aften, helt præcist den 17 februar, blev der afholdt en afskedsfest. Efter middagen optrådte hvert land med forskellige små optrin m.m. Der blev " hygget " i små grupper, i en af dem befandt både Gema og Jegvan sig. Det blev sent men efterhånden kunne vi nok mærke at vi gensidigt følte noget for hinanden. Efter et par timers søvn, var det tid at skilles, vi lovede dog hinanden at holde kontakten ved lige.

En afstand på 3000 km.

Gema tog til Madrid tilbage til et job hos det italienske firma Pirelli Cabels, Jegvan tilbage til sit pædagogstudie på Hjørring Seminarium. Senere på året tog Jegvan til Madrid, med Gema's hjælp, var det lykkedes at finde en praktikplads som pædagog på en engelsk skole (The English Montessori School i Aravaca). Dette 8 måneders ophold gjorde os begge to helt sikker på, at vi havde en fremtid sammen. Dette blev starten på 2 år, med en afstand på næsten 3000 km mellem os, hvor vi pendlede mellem Nordjylland og Madrid i vores ferier og forlængede weekender. Selv med den lange afstand mellem os, var den længste periode vi ikke så hinanden, 3 måneder - selvom det også er lang tid, når man nu gerne ville være sammen hele tiden! Når vi savnede hinanden allermest havde vi telefonen, og den blev brugt flittigt i disse to år. I 1997 når vi var sammen, boede vi lidt uden for Madrid i en by som hedder Alcala de Henares, hvor Gema's forældre havde en lejlighed.

Færdig, og hvad så ?

I februar 1998 var Jegvan færdig med sit pædagogstudie, vi havde hele tiden vidst, at der ikke kunne være tale om at han flyttede direkte til Madrid, da han havde noget spejderarbejdet han skulle gøre færdigt, så vi regnede med omkring juni/juli skulle det være. Men - vi regnede lidt forkert, i begyndelsen af marts fik Jegvan nemlig svar fra en uopfordret stilling han havde søgt før jul, de ville gerne se ham til samtale i Madrid, angående et job som pædagog i Førskolan (som børnehave hedder på svensk), på den Skandinaviske Skolen. Da vi alligevel havde planlagt at se hinanden i Madrid i løbet af marts, blev det aftalt at samtalen skulle finde sted den 17. marts. Hvad der oprindeligt var planlagt som en 1 uges ferie sammen, med hjemrejse for Jegvan den 22. marts, endte som begyndelse på et nyt liv for os begge to ; Jegvan startede på sit nye job den 23 marts, og inden vi - og resten af vores familier, vidste det, var vi flytte sammen. Det var dog ikke særlig praktisk at bo i Alcala de Henares (25 km øst for Madrid), da vi ikke havde samme arbejdstider og de offentlige transportmidler til Jegvan´s arbejde (Gema havde bil) tog op til 1½ time hver vej, var det nødvendig med to biler. Vi arbejdede begge to i en by lidt nord for Madrid - Alcobendas, så vi besluttede at flytte dertil. Vi lejede en lejlighed hvorfra Jegvan, kunne køre på cykel til skolen på 17 minutter, Gema havde 5 minutter i sin bil, ulempen var så bare at vi havde 15 km ind til Madrids centrum. Det lyder måske ikke af så meget, men når der er myldre tid kunne det nok tage en times tid.

cherryblossoms_up.gif

En gammel Ford transit.

I påsken '98 kørte vi til Danmark i en gammelt Ford transit og hentede de af Jegvan's møbler vi kunne og ville have i vores nye fælles hjem. 12 måneder og nogle dage boede vi i Alcobendas. I begyndelse af '99 var vi begyndt at se os om efter en lejlighed vi kunne købe. I Alcobendas så vi på nogle stykker, var meget tæt på at købe en, men trak os til slut. Gema's forældre havde solgt lejligheden i Alcala og ville købe en i nærheden af hvor de boede i stedet for. Vi snakkede om, at kunne bo til leje i den de havde fundet, men det hele endte med at vi købte den i stedet.

Vi er meget glade og lykkelige for at have vores egen lejlighed og at bo har hvor vi gør, i Madrid men uden at vi oplever stresset og trafikken som inden i centrum!

Så blev vi gift ! Det skete den 27. juli 2000, kl. 19.00 på Rådhuset i en lille by 40 km nord for Madrid, som hedder San Agustin de Guadalix, derefter blev festen holdt på Den Skandinaviske Skole. 150 gæster med med til festen, det er faktisk et lille bryllup på disse kanter. Læs mere om brylluppet her, hvor der også er lidt billeder. 

Efter brylluppet tog vi til Stockholm, ikke på brylluprejse, men Jegvan havde en konference han skulle deltage i, for sit arbejde. Brylluprejsen tog vi med et års forsinkelse i juli 2001, hvor vi tog til Lanzarote, som er en del af de Kanariske øer og ligger lidt vest for det nordlige Afrika. Se billeder fra turen her.

Gema arbejder nu, som sekretær/koordinator for en organisation af amerikanske medicinalfirmaer i Spanien. Jegvan har startet sit ejet lille firma op, som hedder Det Lille Danske Køkken, som sælger skandinaviske produkter og som desuden laver mad til fester. Læs mere her.    

I begyndelse af 2002 var vi træt af det lille køkken vi havde i vores lejlighed, vi snakkede om at lave det om; en væg ind til stuen skulle rives ned for at tilfredsstille vores ønske, men da det ikke er særlig populært, at have åben køkken her i Spanien, blev vi enige om at se, om der var lejligheder til salg på markedet, med større køkken. Vi var heldige, den første lejlighed vi kiggede på, opfyldte vores behov, og faktisk mere til, to badeværelse, en større stue og hele 4 værelser, plus p-plads til både bilen og MC´en, fik vi oven i handlen. Vi flyttede ind i vores nye lejlighed den 1. maj 2002. Lidt efter lidt har vi forbedret lejligheden, først fik vi nye vinduer i stuen og soveværelset og i foråret 2004 blev vores køkken renoveret, så nu har vi et stort, moderne køkken præcist indrettet som vi ønsker det. Så mangler der kun nye døre og nyt gulv i hele lejligheden, så er er den perfekt, men der går nok lidt tid, inden de ønsker er opfyldt!

I April 2004 fik vi vores største ønske opfyldt, Gema blev gravid, og Norah Sofia Durhuus Delgado blev født den 22. januar 2005, klokken 13:40. At blive forældrer kan ikke beskrives med ord, det skal opleves, så vi kan kun sige, prøv det! Norah er, når disse linier skrives, blevet næsten 15 måneder gammel. Ingen af os havde troet, at det kunne være så let at have et lille barn, som det har været for os indtil nu! Norah græder stort set aldrig, men er en glad pige som smiler meget, hun har lidt temperament og kan nok blive lidt gal, når hun ikke får det, som hun vil! Hun begyndte at kravle da hun var ca 6 måneder gammel  og begyndte at gå da hun var godt et år gammel. Hun er tydeligvis, en pige som vil frem i verden også selvom det en gang imellem koster knubs! Klik her for at se flere billeder af vores dejlige lille datter. Kommer snart!!

Nu er vi så en rigtig lille familie, om den bliver større vil kun tiden vise, vi vender tilbage så snart vi har mere at fortælle!

Slut på denne del af historien om vores fælles liv, du kan læse mere om vores liv, eller se nogle billeder, ved at klikke på de links du finder i den røde kasse til højre.

                                            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cherryblossoms_back.gif

 

sweetness_up.gif

 

 

 

 

 

 

 

Sidst opdateret oktober 2005. | Webmester; Jegvan Durhuus. | Copyright © Jegvan Durhuus